[KB6181] Nejčastější dotazy k ESET Password Manageru (3.x)

Řešení

Často kladené dotazy | Řešení problémů

ESET Password Manager a Password Manager

Tento článek s nejčastějšími dotazy se zmiňuje o ESET Password Manageru a Password Manager:

  • ESET Password Manager je název samostatné aplikace pro Android/iOS.
  • Password Manager označuje rozšíření prohlížeče nebo funkci v portálu ESET HOME.
  1. Co je to ESET Password Manager a Password Manager?
    • ESET Password Manager je samostatná aplikace dostupná pro zařízení se systémem Android a iOS. Jedná se o mobilní aplikaci, která chrání a ukládá vaše hesla a osobní údaje. Obsahuje také funkci automatického vyplňování formulářů (autofill), která šetří čas automatickým a přesným vyplňováním webových formulářů.
    • Password Manager je součástí balíčku ESET Smart Security Premium. Jedná se o funkci, která chrání a ukládá vaše hesla a osobní údaje. Obsahuje také funkci vyplňování formulářů (autofill), která šetří čas automatickým a přesným vyplňováním webových formulářů.

Více informací o ESET Password Manager a Password Manager naleznete v v příslušném článku Online nápovědy.

  1. Jak mohu povolit nebo nainstalovat ESET Password Manager a Password Manager?

  2. S jakými operačními systémy lze používat ESET Password Manager a Password Manager?
    • ESET Password Manager je k dispozici jako mobilní aplikace pro Android (5 a novější) a iOS 9.0 a novější (kompatibilní s iPhone, iPad a iPod touch)
    • Password Manager je v současné době k dispozici jako desktopová aplikace pro Windows (7 a novější)
Aplikace vyžadují existující úložiště hesel

Tyto aplikace jsou klientské, to znamená, že se mohou připojit a synchronizovat pouze s existujícím úložištěm hesel vytvořeným pomocí Password Managera v programu ESET Smart Security Premium na operačním systému Windows.

Návod, jak vytvořit úložiště hesel, naleznete v následujícím článku Databáze znalostí: Jak nastavím bezpečnostní nástroje v  ESET Smart Security Premium?.

  1. Které internetové prohlížeče jsou podporovány. Je podporovaný Microsoft Edge?
    Podporován je prohlížeč Microsoft Edge založený na platformě Chromium. Password Manager podporuje mnoho hlavních prohlížečů, které umožňují snadný import přihlašovacích údajů a identit z populárních prohlížečů nebo jiných správců hesel.

  2. Budou hesla uložená v Password Manageru fungovat i v případě, že mi vyprší licence ESET Smart Security Premium?
    Ano. Vaše stávající úložiště hesel bude přístupné pouze pro čtení a k dispozici budou pouze stávající hesla. Nová hesla, která vytvoříte, nebudou synchronizována do cloudu ani do jiných zařízení.

  3. Jak mohu změnit své hlavní heslo?
    Pokud znáte své stávající Hlavní heslo a chcete jej změnit, otevřete ESET Password Manager nebo Password Manager z rozšíření prohlížeče, klikněte na ikonu menu a poté klikněte na NastaveníMůj účetZměnit hlavní heslo. Po změně hlavního hesla Správce hesel vygeneruje a bezpečně uloží nový klíč pro obnovení. Přečtěte si více o o změně hlavního hesla pomocí ESET Password Manageru.

  4. Co když zapomenu své hlavní heslo?
    Pro obnovu hlavního hesla můžete použít obnovovací klíč, který jste obdrželi při registraci. Při změně hlavního hesla vám Password Manager vygeneruje nový obnovovací klíč. Přečtěte si více informací o o změně hlavního hesla pomocí aplikace Password Manager.
    Zapomenutý nebo ztracený obnovovací klíč/hlavní heslo

    Pokud zapomenete nebo ztratíte svůj obnovovací klíč nebo hlavní heslo, společnost ESET vám je nemůže znovu zaslat.

    Pokud si nepamatujete své hlavní heslo a nemáte svůj Klíč pro obnovení, můžete odstranit stávající úložiště hesel a vytvořit nové. Doporučujeme vám pravidelně export a ukládat zálohu vašeho úložiště hesel.

    Vzhledem k citlivosti údajů o heslech byste měli exportovaná data ukládat pouze na bezpečné, šifrované a heslem chráněné místo, například na USB disk chráněný programem ESET Secure Data nebo na jiné bezpečné místo. Můžete importovat zálohu úložiště hesel, pomocí exportovaného souboru.

  5. Jak povolím rozšíření Správce hesel v dalším webovém prohlížeči?
    Pokud jste již nainstalovali, povolili a integrovali rozšíření Password Manager do stávajícího webového prohlížeče, můžete rozšíření kdykoli přidat do dalšího webového prohlížeče. Pokud jste nedávno nainstalovali nový webový prohlížeč, musíte nejprve restartovat počítač. Podívejte se na úplný seznam podporovaných prohlížečů pro aplikaci Password Manager.

  6. Kolik hesel může být uloženo v ESET Password Manageru a Password Manageru?
    Počet přihlašovacích údajů, které lze uložit v ESET Password Manageru a Password Manageru, není omezen, nicméně můžete být nedostatek volného místa na disku vašeho systému.

  7. Lze Správce hesel používat s Ochranou bankovnictví a online plateb?
    Ano, Password Manager verze 3.x lze používat s Ochranou online plateb.

  8. Bude fungovat automatické vyplňování přihlašovacího jména a hesla i při používání zabezpečného prohlížeče Ochrany bankovnictví a online plateb?
    Ano, při použití zabezpečeného prohlížeče ESET bude automatické vyplňování fungovat. Svoje přihlašovací údaje můžete též zkopírovat z Password Managera a vložit do příslušných polí na webové stránce otevřené v zabezpečeném prohlížeči Ochrany bankovnictví a online plateb.

  9. Jak mohu k uloženému heslu přidat další údaje?
    Otevřete ESET Password Manager nebo Password Manager z rozšíření prohlížeče, klikněte na ikonu menu → Účty a klikněte na tlačítko Upravit (ikona tužky) vedle webového účtu nebo účtu aplikace, který chcete změnit. Zde můžete změnit odkaz, přihlašovací jméno, heslo a přidat poznámky k účtu.

  10. Jak povolím dvoufaktorové ověřování (2FA) v ESET Password Manageru nebo Password Manageru?
    Dvoufaktorové ověřování, nazývané také 2FA, je další vrstva ochrany, která slouží k zajištění bezpečnosti online účtů nad rámec pouhého uživatelského jména a hesla. V nejnovější verzi ESET Password Manageru nebo Password Manageru máte možnost povolit 2FA na svém účtu. Po aktivaci budete při každém odemknutí databáze hesel vyzváni k zadání dalšího jedinečného bezpečnostního kódu vygenerovaného telefonem po zadání hlavního hesla. Zjistěte jak nastavit 2FA u vašeho účtu ESET Password Manager. Pokyny platí i pro rozšíření prohlížeče Password Manager.

  11. Co mohu dělat s expirovanou licencí v ESET Password Manageru a Password Manageru?
    Pokud platnost licence vypršela, můžete licenci obnovit nebo exportovat data a importovat je do nového správce hesel. Dokud je licence expirovaná, nemůžete do ESET Password Manageru a Password Manageru přidávat nová údaje. Jak přejít na novou licenci?

  12. Mohu používat Password Manager v režimu soukromého prohlížení?
    V současné době není rozšíření Password Manager dostupné pro režim soukromého prohlížení.

  13. Mohu přiřadit hesla k unikátním subdoménám?
    Ano, pokyny pro přidání hesla k unikátím subdoménám naleznete v Online nápovědě.

  14. Jak povolím ESET Password Manager pro aplikace v zařízení se systémem Android?
    Instrukce, jak povolit ESET Password Manager pro aplikace na systému Android naleznete v Online nápovědě.

  15. Kolik účtů úložiště hesel mohu vytvořit?
    Počet účtů úložiště hesel, které můžete vytvořit v ESET Password Manageru i Password Manageru, se rovná počtu jednotek přiřazených k vaší licenci ESET Smart Security Premium.

  16. Jak vytvořím CSV soubor, který obsahuje účty, identity, poznámky a informace o kreditní kartě a jak je importuji do ESET Password Manageru?
    Postup pro vytvoření CSV souboru a jak jej importovat do Password Manageru naleznete v Online nápovědě

  17. Co znamená termín jailbreaking a rootování?
    Podívejte se do našeho článku o mobilních aplikacích ESET na rootovaném nebo jailbreaknutém zařízení.

Řešení problémů

  1. Problém: Rozšíření Password Manageru v prohlížeči není funkční.
    Řešení: Ujistěte se, že jste přihlášeni do jednoho z dostupných rozšíření prohlížeče pro Password Manager.

  2. Problém: Rozšíření pro Password Manager je v prohlížeči přítomné i po odinstalování Password Manageru nebo programu ESET Smart Security Premium.
    Řešení: Pro manuální odstranění rozšíření Password Manager z vašeho prohlížeče klikněte na jeden z následujích odkazů: